Skriv til os

Vi vender tilbage i løbet så hurtigt som muligt

  Dine oplysninger
  Hvordan skal vi kontakte dig?

  Ofte stillede spørgsmål

  Der er mange ting, der skal undersøges, hvis man skal et helt år til USA. Derfor er der også mange spørgsmål. Her er de mest stillede spørgsmål.

  • Hvis der opstår en konflikt med min værtsfamilie, mens jeg er i USA, hvad gør jeg så?

   Hvis du står i den situation, at der opstår en konflikt med din værtsfamilie eller andre problemstillinger, så er vores råd i første omgang at tage en snak med familien og prøve at løse det. Hvis du føler, at der er behov for mere hjælp til at løsne op for situationen, skal du tage kontakt til din områderepræsentant, som er ansat hos vores amerikanske partner organisation.

    

   Områderepræsentanten har været med til at og godkende din værtsfamilie, og står klar til at hjælpe, når du har brug for det.

  • Hvilke værtsfamilier kan jeg komme til at bo ved?

   Du kan komme til alle mulige forskellige typer værtsfamilier. Nogle er par, har børn, ældre børn, der er på college og det kan være enlige. Værtsfamilierne, der vælger at tage en udvekslingsstudent ind, gennemgår et stort baggrundstjek, for at du, og din familie, kan være sikre på, at det er en god familie, som du skal bo hos.

    

   Værtsfamilien får intet økonomisk ud af det, de åbner deres hjem for at være med til at give dig et fantastisk år i USA.

  • Er det muligt at tage på udveksling, hvis jeg har ADHD/ADD eller andet?

   Det er muligt at tage på udveksling, hvis du har ADHD/ADD eller andet. Det er dog vigtigt, at du har kontrol over dette, om du er på medicin eller ej.

    

   Når du tilmelder dig, så er det vigtigt, at du i vores tilmeldingsblanket udfylder de relevante felter og beskriver din situation.

    

   Hvis du har ADHD/ADD, allergier, er ordblind/talblind eller andet, vil der forekomme et tillæg på kr. 4.800.

  • Hvis jeg er ordblind/talblind, kan jeg så stadig komme på udveksling?

   Ja, det er muligt at tage på udveksling, hvis du er ordbling/talblind. Det er vigtigt, at du har styr på hvilke hjælpemidler, du har behov for og er åben omkring dette.

    

   Når du tilmelder dig, så er det vigtigt, at du i vores tilmeldingsblanket udfylder de relevante felter og beskriver din situation.

    

   Hvis du har ADHD/ADD, allergier, er ordblind/talblind eller andet, vil der forekomme et tillæg på kr. 4.800.

  • Kan jeg selv bestemme, hvilken stat jeg kommer til?

   Det er muligt selv at kunne være medbestemmende til, hvilken stat du vil til. Dog er det ikke sikret at selvom du vælger en stat eller flere stater, at du kommer til lige præcis denne, da det kræver, at der er en familie, i pågældende stat, der vælger at være værtsfamilie for dig.

    

   Hvis du vælger, at du vil have indflydelse på, hvilken/hvilke stater du eventuelt kan komme til, så koster dette fra kr. 9.000 – kr. 13.000 ekstra, afhængig af hvilken/hvilke stater du vælger. Du tilvælger dette i tilmeldingsblanketten, hvor der er et felt til dette.

  • Hvordan kvalificerer jeg mig til at være udvekslingsstudent?

   I henhold til reglerne i det Amerikanske Udenrigsministerium skal du:

   • Ikke have gennemført en gymnasial uddannelse.
   • Ikke have gennemført mere end 11 års uddannelse (inklusive grundskole, mellemskole og gymnasiet) efter børnehave; ELLER ikke være mere end 18,5 år gammel fra programmets startdato.
   • Være moden og have gode karakter.
   • Ikke have deltaget i et udvekslingsprogram før.
   • Aldrig have gået på en amerikansk skole med enten F-1 eller J-1 visum.
  • Hvordan ansøger jeg om at blive udvekslingsstudent?

   For at ansøge om at blive udvekslingsstudent skal du udfylde “Tilmeldings blanket“.

    

   Hvis du har spørgsmål du gerne vil have afklaret inden tilmelding er du velkommen til at kontakte os.

  • Kan jeg søge, hvis jeg har alvorlige sundhedsproblemer?

   Alt efter hvor alvorlige dine sundhedsproblemer er, vil du altid kunne ansøge, hvorefter vi tager en samtale og i fællesskab vurderer om det er muligt at komme på udveksling.

    

   I programmet får du en omfattende syge- og ulykkeforsikring, dog dækker denne forsikring IKKE allerede eksisterende forhold.

    

   Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

  • Kan jeg søge, hvis jeg har allergi?

   Ja det kan du godt.

    

   Hvis du er allergisk overfor hunde, katte eller andre husdyr, skal du være opmærksom på, at en stor del af de amerikanske værtsfamilier har husdyr. Hvis din allergi er så alvorlig, at du ikke har mulighed for at bo sammen med de husdyr du er allergisk overfor, vil det gøre mængden af værtsfamilier mindre.

    

   Andre allergier overfor pollen, husstøvmider og madvarer skal nævnes allerede i ansøgningsprocessen, for at sikre der bliver taget hånd om dette, hos den pågældende værtsfamilie.

    

   Hvis du har ADHD/ADD, allergier, er ordblind/talblind eller andet, vil der forekomme et tillæg på kr. 4.800