Skriv til os

Vi vender tilbage i løbet så hurtigt som muligt

  Dine oplysninger
  Hvordan skal vi kontakte dig?

  Mikkel
  Kirkegaard Thomsen

  I 2011 tog jeg afsted på high school i USA, med Thunder Exchange. Jeg var en del af det første hold drenge, der tog sammen afsted, som var en del af Thunder Exchanges start.

   

  Jeg kommer fra en mindre by, og begyndte at spille amerikansk fodbold i Randers, hvor vi havde en super fed kultur. Dog begyndte nogle at snakke om at tage på high school i USA, og den idé voksede på mig. Jeg fik lov at mine forældre til at tage af sted i et år, men endte med, at jeg blev i USA i to år.

   

  Det var med store forventninger, at jeg tog afsted mod New Port Richie, Florida, hvor min værtsfamilie boede, der var dog lidt tårer, mest min mor. Jeg skulle heldigvis rejse sammen med min ven, og holdkammerat, Marcus, som også skulle til Florida. Dog var der lidt forsinkelser, da vores fly fra New York til Florida blev aflyst, og vi kom derfor et døgn for sent til Orlando, så vores værtsfamilier kunne ikke hente os, som planlagt, men vi blev i stedet hentet af min værtssøster.

   

  Ovenpå den tur, var jeg godt træt og skulle bare i seng, da jeg næste morgen skulle tidligt op til football camp, så der var fuldt fart fra start. Men det var vildt fedt, at lære mine holdkammerater at kende 14 dage før skolen startede.

   

  Det første år hos min værtsfamilie var fuldstændig fantastisk, og familien var total sport freaks. Derfor havde vi sæsonbilletter til Tampa Bay Rayz, baseball, Lightning, ishockey og til Tampa Bay Buccaneers, selvom jeg er fan af New York Giants, så var det nogle fantastiske oplevelser. Min værtsonkel var stor Gators fan, så jeg fik også muligheden for at se dem spille mod Jacksonville State. Så jeg fik virkelig en stor dosis af professional sport at se!

   

  Mit år på Gulf High var fedt, og jeg fik virkelig oplevet den amerikanske high shcool spirit, og fik mange nye venskaber for livet. I skolen fandt jeg ud af, at jeg var god til matematik og andre fag, hvilket var rart. Selve skoledagen er anderledes end i Danmark, der er meget mere struktur, men når man først finder ud af det, så er det ret nemt. Dog lige et godt råd: husk at kom til tiden, eller kan du få eftersidning, som enten kan foregå i frokostpausen, eller efter skoletid inden træning.

   

  Mit andet år på en lokal prep school, hvor jeg fik muligheden for at spille football op Gulf High, hvilket var super. Til dem, der vælger at tage på Eliteprogrammet, så sørg for, at I tager nogle af de svære fag, allerede første år, og hæng godt i for at få gode karakterer, for konkurrencen om scholarships er hård. Men til alle, nyd turen, det bliver så fedt!

   

  Efter jeg er kommet hjem, så sidder mit USA-eventyr stadig i mig, og kommer til det i mange år endnu. Men det har også givet mig noget andet, det er et stort aktiv på ens CV, og jeg bliver stadig spurgt ind til det.

   

  Selvom det kan lyde banalt, så var det et år, hvor jeg fandt mig selv. Inden jeg rejste, var jeg bekymret for, om mine venner stadigvæk ville være der, når jeg kom hjem. Ikke bare blev de venskaber der, men jeg fik også en ny familie og venner i USA. Det er også lidt sjovt, at den periode jeg var væk fra Danmark og min familie, den gjorde, at jeg er blevet meget tættere med mine søskende.

   

  En oplevelse, som stadig står meget tydeligt for mig, og som er overraskende for mig selv, det var en samtale, som jeg havde med Pastor Q, vores lokale pastor. Han er en forholdsvis stor mand, mildt sagt, som bl.a. stillede op i stramt siddende Supermand kostume. Han gav mig et perspektiv på den udvikling, som jeg havde været igennem på de 10 mdr. vi havde kendt hinanden, en fantastisk samtale, som jeg stadig tænker på. Dog vil jeg lige sige, at jeg ikke er troende, men mange familier i USA går i kirke hver søndag, og jeg var med næsten hver søndag det første år.

   

  Mit udvekslingsophold til Florida, med Thunder Exchange, har været en super god oplevelse, og jeg er meget taknemmelig for alt det, jeg har fået med og har med mig i dag. Jeg vil til enhver tid anbefale at blive udvekslingsstudent igennem Thunder Exchange.