Om USA

Under opholdet i USA

Rejsen til USA

Der vil være en repræsentant fra Thunder Exchage til stede ved afrejsen til at støtte de unge.

Ved ankomsten til den endelige destination vil enten værtsfamilien eller en repræsentant fra PAX Academic Exchange tage imod.

Værtsfamilien ser med spænding og glæde frem til at du ankommer.

Som udvekslingsstudent kommer du til at bo hos en værtsfamilie der tager imod dig med åbne arme og stor gæstfrihed. I samarbejde med PAX Academic Exchange, som har lokale repræsentanter i hele USA, som hele året rundt arbejder på at finde gode og velegnede værtsfamilier. Før en familie bliver godkendt som værtsfamilie, skal de igennem en proces med ansøgning og interview. Familierne bliver bedømt på baggrund af deres skriftlige ansøgning, besøg i deres hjem og anbefalinger. Værtsfamilierne vil gøre sig umage for, at du trives hos dem og bliver en del af familien. Igennem værtsfamilien vil du komme i kontakt med en masse andre spændende mennesker. Du vil blive del af deres liv, lære deres venner at kende og tage del i familiens traditioner. Hverdagen i USA vil i begyndelsen føles fremmed og anderledes i forhold til livet hjemme, men du vil hurtigt vænne sig til det nye liv. Du vil tilbringe en stor del af tiden hos værtsfamilierne, og det er værtsforældrene, der har ansvaret for dig. Det er derfor vigtigt, at du forsøger at tilpasse dig de nye omgivelser og regler. Værtsfamilien vil gerne lære dig, din kultur og hjemland at kende. Værtsfamilien modtager ingen anden betaling end det rent personlige udbytte, så alle kan føle dig sikker på, at du virkelig er velkommen i det nye hjem. Mange udvekslingsstudenter knytter venskabsbånd med deres værtsfamilier, som holder livet ud.

Om USA:
USA er en demokratisk forbundsrepublik, der består af 50 stater plus det føderale distrikt of Columbia. USA grænser er til vest og øst henholdsvis Atlanterhavet og Stillehavet og grænsende til Canada mod nord og Mexico mod syd. Med mere end 9,83 millioner km² og en befolkning på mere end 309 millioner er USA det fjerdestørste land og tredje folkerigeste land i verden. Da USA er resultatet af stor immigration fra mange lande igennem flere hundrede år, er landet et af de lande i verden med flest etniske grupper. På grund af sin størrelse og de varierende geografiske forhold byder USA på mange forskellige klimatyper. I de fleste områder er klimaet tempereret, på Hawaii og i det sydlige Florida er det tropisk, mens det er polart i Alaska og middelhavslignende ved vestkysten. Så meget anderledes end i Europa.
Skoledag, Timer, skolearbejde og sammenhold.

Der vil blive opbygget både venskaber og udlevet en masse spændende oplevelser på skolen, fra farverige festligheder til samlende begivenheder, men skolen er naturligvis ikke kun fest og farver. Det er vigtigt at være velforberedt til timerne og til prøverne og du bedømmes for såvel dine mundtlige som skriftlige præstationer i hvert fag.

At blive stillet overfor nye opgaver og at lære at acceptere normer, som er helt forskellige fra dem, man er vant til, er en vigtig udfordring. Dette skoleår giver dig en rigtig god basis for de udfordringer, der kommer din vej senere i livet.

At tage på udveksling til USA og opleve

 „The American way of life“ og den legendariske „High School Spirit“

er noget mange teenagere drømmer om.

 

 

Fritid, du vil få en aktiv fritid med din familie, skole og nye venner.

Mange skoler i USA tilbyder væsentlig flere muligheder, end man er vant til hjemmefra, og du vil sikkert opleve den amerikanske “school spirit”, som bedst kan oversættes med en utrolig følelse af stolthed over sin skole. Alle kan være med i forskellige skoleklubber, hvor du kan møde nye venner med samme interesser som dig selv, f. eks. teater, kunst, IT, friluftsliv, foto, keramik og sport som Amerikansk fodbold, fodbold, atletik, Basket, vollyball, osv, osv. Skolen er et naturligt samlingspunkt, men de fleste byer har tillige kunst- og musikgrupper, teatergrupper eller andre aktiviteter. Værtsfamilien kan fortælle, hvad der tilbydes i lokalområdet. Vær aktiv, så får du mest muligt ud af dit år i USA!

 

 

Aktivt familieliv

Gennem værtsfamilien kommer du sikkert i kontakt med mange interessante mennesker. I vil foretage jer meget sammen som f.eks. hyggelige hjemmeaftener, fester og picnics med familiens venner. I vil måske sammen opleve forskellige arrangementer fra biografture og sportsbegivenheder til større udflugter over en lang weekend. Det forventes naturligvis, at der hjælpes til i hjemmet, da du er medlem af familien. I vil komme til at fejre højtider sammen, i USA højtider såsom “Thanksgiving”, sidst i november, hvor man samles til familiemiddag med kalkun på menuen, og ”Halloween”, hvor man klæder sig ud i festlige kostumer.

 

 

Kirken

I mange områder har kirken en central rolle i byens liv og mange familier går regelmæssigt i kirke. Kirken i USA har en anden betydning, end vi er vant til herhjemme. Ud over at være kirke er den også centrum for en lang række sociale aktiviteter, som ikke har noget med selve de kirkelige handlinger at gøre. I kirkens regi mødes man med sine venner og har det sjovt sammen til forskellige udflugter, weekendarrangementer etc. Beder værtsfamilien dig gå med i kirke, bør du prøve det. Man har mulighed for at skabe mange gode kontakter, selvom man ikke selv er religiøs. Uanset hvilke muligheder man får, bør man gøre sig selv den tjeneste at være opsøgende og aktiv – og ikke være bange for at prøve noget nyt. Kom ud og få nogle venner, såvel lokale som fra andre lande.

 

 

Personlig udvikling

Vælger du at tage på udveksling, giver man sig selv nogle uvurderlige muligheder for personlig udvikling. Man får masser af udfordringer, lærer at færdes i nye miljøer, modnes og ændrer sig samt lærer nye sider af sig selv at kende. Man går måske fra at være meget genert til at blive en habil foredragsholder, og sikkert er det, at det giver selvtillid, når man lærer et andet sprog helt tilbunds.

Giv dig selv et forspring – tag et skoleår i USA!

 

 

Områderepræsentanten er ens lokale Thunder-kontakt

og et sikkerhedsnet i USA. Tøv ikke med at kontakte ham eller hende, hvis du er i tvivl om noget. Via områderepræsentanten kommer du desuden sikkert til at møde andre udvekslingselever i området.

Vores samarbejdspartner, PAX Academic Exchange, har repræsentanter over hele USA, og man kan altid regne med, at der er en repræsentant til at hjælpe. Støder du i løbet af opholdet på et problem, du ikke umiddelbart kan løse sammen med sin værtsfamilie, skal du naturligvis tage kontakt til sin lokale repræsentant, som så vil give gode råd eller sætte sig sammen med en og finde en løsning. Repræsentanten vil sammen med værtsfamilien og skolen gøre sit bedste for, at dit åre i USA bliver en udbytterig og uforglemmelig oplevelse!

 

 

PAX Academic Exchange’ stærke støtte i USA er din garanti for et udbytterigt udvekslingsophold.

PAX Academic Exchanges kontorer findes i hele USA og de har godkendelse fra og opbygget gode forhold til de enkelte myndigheder. At PAX Academic Exchange er en amerikansk organisation, har vist sig at være en stor fordel i placeringsprocessen. Deres gode kontakter med centrale personer i alle delstaterne, samt deres brede netværk gør, at vi kan tilbyde dig et sikkert ophold. Forte er repræsenteret i de førende udvekslingsorganisationer. Som eksempel kan nævnes at USA’s præsident i 1982 oprettede the Youth Exchange Initiative, der bidrager til international forståelse gennem øget studenterudveksling. Denne viden og støtte i lokal områderne indebærer, at vi har en høj status , hvilket bidrager til, at vi lettere finder gode værtsfamilier og får pladser på de bedste skoler.