Om værtsfamilien

Findes den ideale værtsfamilie?
Værtsfamilierne vil gøre sig umage for, at du trives hos dem og bliver en del af familien. Igennem værtsfamilien vil du komme i kontakt med en masse andre spændende mennesker. Du vil blive en del af deres liv, lære deres venner at kende og tage del i familiens traditioner. Hverdagen i USA vil i begyndelsen føles fremmed og anderledes i forhold til livet hjemme, men du vil hurtigt vænne sig til det nye liv. Du vil tilbringe en stor del af tiden hos værtsfamilierne, og det er værtsforældrene, der har ansvaret for dig. Det er derfor vigtigt, at du forsøger at tilpasse dig de nye omgivelser og regler. Værtsfamilien vil gerne lære dig, din kultur og hjemland at kende. Værtsfamilien modtager ingen anden betaling end det rent personlige udbytte, så alle kan føle dig sikker på, at du virkelig er velkommen i det nye hjem. Mange udvekslingsstudenter knytter venskabsbånd med deres værtsfamilier, som holder livet ud. Flere Udvekslingsstudenter ønsker at bo hos en værtsfamilie, som har to eller flere børn på deres egen alder og som helst også går på samme skole. Selvfølgelig findes de, men der findes også andre gode værtsfamilier, hvor børnene er ældre eller yngre og der er familier uden børn. Hjertelighed og gæstfrihed er nøglen til et vellykket ophold, så den ideale værtsfamilie er den, som har forsåelse for dine behov og gør, at du føler dig tryg og tilpas.

 

 

Kan jeg skifte værtsfamilie?
Nogle gange tager det tid, før man føler sig hjemme i et nyt land med en ny værtsfamilie. Vær parat til at give forholdet tid til at vokse og modnes. Din lokale områderepræsentant er altid klar til at hjælpe dig, hvis du bliver nødt til at skifte værtsfamilie.
Må man takke nej til en familie, hvis man ikke synes den virker god?
Nej, ikke inden afrejsen.

 

 

Hvor bor værtsfamilierne?
De fleste værtsfamilier bor i forstæderne til en større by, i mindre byer eller i landlige områder. Der er det nemmest for dig at tilpasse dig. Du vil møde en masse interesserede mennesker, som gerne vil vise dig deres måde at leve på.

 

 

Hvad motiverer familierne til at blive værtsfamilie?
Motivationerne er individuelle og de er næsten lige så forskellige som værtsfamilierne selv. Men generelt melder familierne sig af idealistiske grunde. De er stolte over deres land og vil gerne give andre mulighed for at opleve deres kultur og måde at leve på. Samtidig med at de gerne selv vil lære en anden kultur at kende, ved at have en person fra et andet land boende i deres hjem. Derfor åbner de deres hjem for dig. I USA modtager familierne ikke finansiel tilskud for at modtage en udvekslingsstudent.
Hvordan finder vi værtsfamilierne?
Vores lokalrepræsentanter har alle mange års erfaring med udveksling. Det er dem som gør det muligt, at studenterne kommer afsted. At finde gode værtsfamilier er hårdt arbejde. Lokalrepræsentanterne bruger derfor megen tid på at gøre opmærksom på udveksling indenfor deres vennekreds, kollegaer, kirken og fritidsklubber for at finde nye værtsfamilier.

 

 

Udvælgelse af værtsfamilierne
En værtsfamilie skal lige som dig, tilmelde sig for at kunne få lov til at optage en udvekslingsstudent. De skal udfylde flere formularer, bliver besøgt af en lokalrepræsentant og der bliver indhentet anbefalinger om familien. Thunder Exchange har en samarbejdspartner, der har lokalkontorer i hele USA.

 

 

Kommer jeg til at få mit eget værelse hos værtsfamilien?
Oftest får man sit eget værelse, men det hænder, at man skal dele værelse med en jævnaldrende værtssøster eller værtsbror.

 

 

Skal jeg hjælpe til hjemme hos familien?
Som udvekslingselev er tanken, at man skal være lige så stor en del af familien som de “almindelige” familiemedlemmer. Dette indebærer, at man forventes at hjælpe til med en del af hverdagspligterne såsom at dække bord, rydde op, gøre rent på sit værelse og lignende pligter, som de andre børn i familien hjælper til med.

 

 

Bor man langt fra skolen?
Det varierer naturligvis i forhold til hvor man bliver placeret. En del elever bor i gåafstand fra skolen mens andre elever må tage skolebussen.