Mikkel Kirkegaard Thomsen

Mikkel Kirkegaard Thomsen – – F… det var en fed tid i USA.

I 2011 tog jeg afsted til USA på highs school med Thunder Exchange, vi har det første hold drenge, der tog af sted sammen og en del af Thunder Exchange’s start.

Mit udgangspunkt er, at jeg kommer fra en mindre by, hvor jeg boede sammen med min mor og mine søskende. Jeg begyndte at spille Amerikansk football inde i Randers, hvor vi havde en super fed kultur. På det tidspunkt, var der nogle, der begyndte at snakke om at kommet til USA og gå på High School og den idè voksede på mig.

Jeg havde nogle snakke med min mor og min far og det endte med, at de gav mig lov til at tage af sted 1 år med Thunder Exchange. Det endte så med, at jeg blev i USA i 2 år.

Thunder Exchange og deres partner i USA fandt en familie i New Port Richie, Florida. Vi havde lidt dialog med min værtsfamilie, inden jeg skulle afsted.

Det var med store forventninger jeg tog afsted, der var lidt tårer (mest min mor 😊) og jeg var på vej mod mit livs eventyr – heldigvis skulle jeg rejse sammen med min ven og holdkammerat Marcus, som også skulle bo hos en familie i Florida.

 

Vi kom godt afsted, alt gik super indtil vi lande i New York – vores fly til Florida var aflyst, så vi sad fast i lufthavnen i 24 timer, før vi kunne komme videre. Det gav selvfølgelig lidt problemer, men vi var jo hvor vi var, så det var bare at slå koldt vand i blodet og få det bedste ud af situationen. Meeeeeeeenn det var ikke helt så slemt som det måske lyder 😊 – Idet vi var under 18 år, fik vi en personlig oppasser. Vi fik en god lur om natten og i løbet af dagen, blev vi kørt på site seeing i hele lufthavnen i en ”golf vogn” – det var sejt og vi fik vouchers til McDonald. Det der var mest træls, var at vi ikke havde store nok maver til at kunne spise for hele beløbet – jeg har aldrig, hverken før eller siden – spist så meget MC på 1 dag 😊.

Idet vi ankom til Orlando om mandagen – et døgn for sent – kunne familierne ikke hente os som de havde planlagt, så vi blev hentet af min ”værts søster”.

Jeg gik godt træt i seng og næste morgen, stod jeg op kl 07.00 og skulle til Football træning kl 08.00 – så det var fuld fart fra start, superfedt at lære mine holdkammerater at kende i 14 dage før skolen startede.

 

Mit første år i New Port hos min familie, var fuldstændig fantastisk. Familien var total sports freaks med sæson billetter til Tampa Bay Rayz (Baseball), Lightning (ishockey), og Bucks (og jeg er Giants fan 😊), så jeg fik min dosis af professionel sport. Dertil er min ”onkel” total Gator fan, det gjorde at jeg også fik muligheden for at se Gators mod Jacksonville state, dertil havde vi sæson billetter til Southern Florida Bulls.

Mit år på Gulf High var fedt og jeg oplevede virkelig den amerikanske High School spirit og fik mange ny venskaber for livet.

I skolen var det rart at finde ud af, at jeg var god til matematik og de andre fag. Skoledagen foregår på en noget anden måde end i Danmark. Der er meget mere struktur, men når man finder ud af det, er det forholdsvis nemt.

  • Et godt råd 😊: husk at kom til timerne til tiden for ellers får man eftersidning – som enten kan foregå i frokost pausen (som hjælp til at rydde spisesalen for skrald efter frokost) eller efter skoletid inden træning.

Nu blev jeg jo i 2 år, hvor mit andet år var på en lokal Prep-school, hvor jeg fik lov til at spille football på min første skole.

 

Så til dem der vælger ”Elite” vejen, så sørg for, at I tager nogle af de svære fag allerede første år og hæng i for at få gode karakterer, for konkurrencen er hård i at få adgang til scholarships.

Til dem der er på Exchange – nyd turen, det bliver så fedt!

 

Her på bagkanten sidder mit USA-eventyr stadig i mig og det kommer det nok til i mange år. Jeg har ikke være til en jobsamtale/interview, hvor min tid i Florida ikke har været en stor del af dialogen – det er helt klart et aktiv på mit CV i dag.

Selv om det lyder banalt, så var det et år hvor jeg fandt mig selv (og det tror jeg at mange andre også gør). Inden jeg rejste afsted, var jeg lidt bekymret for,om mine venner stadigvæk ville være der når jeg kom hjem – nu var jeg afsted i 2 år med en sommerferie hjemme i Danmark imellem og jeg har kun vundet en ny familie og nye venner i USA. Jeg ser det mere som jeg har vundet 3 år end at jeg har mistet 1.

Det er lidt sjovt, at min periode væk fra Danmark og min familie, gjorde at jeg er blevet meget tættere med mine søskende – før boede vi meget tæt, men ved at tage langt væk, blev jeg tættere med dem.

En oplevelse, som er meget overraskende for mig selv, som stadig står meget tydelig for mig, var en samtale jeg havde med pastor Pastor Q – vores lokale pastor – han er en forholdsvis stor mand (mildt sagt), som bl.a. en søndag til messe stillede op i stramt siddende Supermand kostume 😊. Jeg vil lige sige, at jeg er ikke troende, men jeg var i kirke næsten hver søndag i mit første år i USA.

Han gav mig et perspektiv på den udvikling jeg havde været igennem på de 10 mdr. vi havde kendt hinanden – en fantastisk samtale der stadig er hos mig.

Min tur med Thunder Exchange til Florida, har været en super god oplevelse og jeg er meget taknemmelig for alt det jeg har fået med og har med mig i dag. Hvis nogen spørg mig, så vil jeg til enhver tid anbefale at blive udvekslingsstudent gennem Thunder Exchange.

 

 

Mikkel kirkegaard Thomasn 1
Mikkel kirkegaard Thomsen 4