Marcus Boesen

Marcus Boesens Amerikanske Drøm

Hej, mit navn er Marcus, og jeg er udvekslingsstudent i Oklahoma, USA. En af grundene, til at jeg valgte at blive udvekslingsstudent i USA, var min passion for amerikansk fodbold. Jeg startede med at spille amerikansk, da jeg var 15, og da sporten er så lille i Danmark i forhold til i USA, begyndte jeg hurtigt at interessere mig for en mulighed for at spille bold ”over there”. Jeg bestemte mig så for, at jeg vil give football på en amerikansk high school et skud i slutningen af 2016. Jeg tog derfor kontakt til en del udvekslingsprogrammer, men ingen kunne rigtig love mig at jeg endte på en skole med et godt footballhold eller ved en familie, der bare ville tjene penge på at have mig boende.

 

Jeg endte så med at tage kontakt til Thunder Exchange, som jeg havde hørt om igennem andre danske amerikanske fodboldspillere, og de kunne give mig den oplevelse, som jeg drømte om. Jeg rejste så til Oklahoma i slutningen af august 2017 og blev modtaget med åbne arme af min ”host-family”. Min familie her i Oklahoma er fantastisk, og de har gjort alt, hvad de kunne for at få mig til at føle mig hjemme og en del af familien. Deres yngste søn var også en senior på den skole, jeg skulle gå på (Edmond Memorial High School), og han spillede også på footballholdet, så det gjorde det hele en del nemmere, at han vidste hvordan det hele foregik.

 

Jeg blev meget overrasket over, hvor mange resourcer holdet havde fået tildelt af skolen, og hvor professionelt det hele var; holdets eget vægttræningslokale og kunstgræsbane, betalte coaches til hver position, træningstøjet blev vasket, alle modtog deres egne hjelme og shoulderpads osv. Desværre havde vi en del problemer på holdet og vi mødte en del gode hold, så vi sluttede sæsonen af med 2 sejr og 8 nederlag, men det var selvfølgelig en kæmpe oplevelse alligevel.

 

Efter at sæsonen sluttede i oktober, var der et par trænere fra forskellige universiteter, der var interesseret i mig, og tilbød mig at komme og besøge deres skoler. Så jeg gik så i gang med at undersøge de forskellige ”universities/colleges” og ”recruiting”- processen, samtidig med at jeg havde hoppet på brydeholdet sammen med min værtsbror. Jeg besøgte så 3 forskellige colleges , 2 i Oklahoma og 1 i Kansas, og trænerene præsenterede så det tilbud, som de havde til mig i forhold til at betale min uddannelse. Jeg valgte så at skrive under på en kontrakt med Fort Hays State University den 7. februar (national signing day for footballspillere), da deres hold har haft meget succes i de seneste sæsoner, og de gav mig et godt økonomisk tilbud. Nu er brydesæson slut, og den endte med en skadet albue til mit sidste stævne, så nu venter jeg på, at min arm bliver klar til kuglestød for atletikholdet, så jeg har nok at se til.

 

Thunder Exchange gav mig de redskaber jeg havde brug for. Jeg anbefaler andre danske amerikanske fodbold spillere til at gøre det samme som mig og vælge Thunder Exchange.

27907810_2048794288468996_1648660542525150300_o
22467601_1918613984820361_3539138816907862001_o