Magnus Stjernegaard Vöge

Magnus Stjernegaard Vöge

Venner og oplevelser for livet.

Mit eventyr til USA startede som Thunder Exchange udveklsingsstuderende og endte med en amerikansk Gymnasie uddannelse (High School Graduation) med forholdsvis gode karakter :).

Jeg ankom til Oklahoma og kom på en stor skole (Edmond Memorial High School)  hvor konkurrencen til Football holdet var stor – lige hvad jeg brændte for. Masser af god træning og vi fik spillet nogle gode kampe. Det blev ret hurtigt klart for mig at jeg gerne ville blive og gå efter at komme på College/University i USA. Det viste sig at være mere kompliceret end som så, med alle de regler der er, ikke kun mht til at have timer og klasser til at samle nok point (credits) til at få huen, men også NCAA’s regler for om man må dyrke sport det første år på College/Universitets niveau – det er lidt af en jungle.

ovenstående kombineret med at mange offentlige skoler (folkeskoler) ikke har rettigheder til at udstede visum til udenlandske studerende blev jeg i år 2 nød til at skifte til en privat skole, heldigvis fandt vi en rigtig god skole i samme område og idet fik havde/har et super godt forhold til min værtsfamilie så jeg blev boende hos dem også i år 2.

Mit 2. år i USA på Cassady School (Privat skole) var også en super god oplevelse. Det Akademiske niveau fik lige en tak op af, det var ok jeg kunne stadig sagtens følge med og score gode karakterer (det med karakterene vender jeg tilbage til lidt senere) – Privat skolerne spiller deres turneringer i en turnering kum med privat skoler, så vi havde kun få kampe i Oklahoma, og dermed var vi en del på farten og spillede flere kampe i Texas og andre af de omliggende stater – det var vildt sjovt at prøve og vi gjorde det ret godt – dog stoppede min spilletid da jeg rev korsbåndet over i det ene knæ i kamp 4 :(. Så resten af året gik med at følge med fra sidelinien og genoptræning. Men det gik heldigvis ret hurtigt med healinge og jeg havde stadig mod på at se hvor langt jeg kunne nå med min football.

i løbet af de 2 første sæsonner fik jeg flere tilbud fra både Div. 1 og Div. 2 Colleges/Universiteter inkluderet scholarships, men da korsbåndet røg, forduftede de fleste af tilbudene :(, øv men sådan er det. Så jeg valgte at tage et år mere på en Prep School (kostskole) – Phillips Academy, Andover, Massachusetts. De tilbød mig en super god aftale og så er det en af de absolut bedst respekterede Prep Schools i USA, så igen fik det akademiske niveau lige en tak op af – men jeg kunne stadig følge med og score top karakterer.

Mit knæ var  klar til kamp igen, så det far bare fuld skrue derud af, og i løbet af sæsonnen fik jeg flere tilbud fra nogle Div 1. universiteter og nogle Ivy league skoler (Div. 2), samt Universiter i Canada, så det så supergodt ud – det gik god på banen og jeg havde gode karakterer = super gode muligheder for at få Scholarships – lige indtil den sidste kamp i sæsonnen, hvor korsbåndet i det andet knæ sprang 🙂 🙂 – så forduftede scholarship tilbudene fra alle de interessante skoler.

så nu stod jeg med overvejelsen om jeg skulle starte på et mindre attraktivt universitet eller vende næsen hjem mod Danmark og fortsætte min uddannelse.

Nå men til bage til Oklahoma i de 2 første år, det en super fed oplevelse. Tiden var rig på oplevelser  med min værtsfamile og rigtig mange nye venner, som jeg stadig har kontakt med idag.

Vi var på ture til Colorado, Texas og alle de andre omliggende stater. Jeg så College kampe bla. Oklahoma Sooners og Airforce.

Hyggede med venner i weekenderne, om sommeren kørte vi bla til nogle af de lokale søer og badede – tog på tur (Hiking) i bjergenen og alt muligt sjovt – virkelig en fed tid.

Til dem der overvejer 1 år som udvekslings student – GØR DET – det er en oplevelse for livet og muligheden kommer aldrig igen!

Til jer der har motivationen og evnerne til at gå efter at nå videre på College/universitet – sørg for at have gode karakterer hjemmefra og sørg for at bibiholde de gode karakterer i USA, de er alt afgørende for hvor meget du vil kunne få i scholarship.

Når jeg kikker tilbage er det med et stort smil på læberne – nogle af de personlige ting jeg fik med fra mit uddannelses ophold i USA er at jeg har fået en bedre arbejdstilgang til skole, forståelse og flexibilitet i forhold til andre, en “familie nr. 2” og masser af gode venner